מלאווח סינייה עם טחינה

$(function(){setImageBanner('2b79417b-3fab-468c-8243-4b45750af198','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,false,54205,'Image','');})

בימים אלה כשהילדים בבית והמדינה כולה מתגייסת למאמץ המלחמתי, יש צורך באוכל פשוט וקל להכנה ובעיקר, שיהיה משביע וטעים. חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מתכון למאפה מלאווח במילוי בשר עם צנוברים וטחינה מבעבעת. המנה קלה להכנה וטעימה להפליא. 10 דקות עבודה ויש לכם ארוחה מהנה כל המשפחה!

צילום שניר גואטה

מצרכים (לכ-6 מנות):

1 חבילה מלאווח מופשר (6 יחידות)

1 בצל קצוץ

1/2 ק"ג בשר טחון

צרור פטרוזיליה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית מלח

1/4 פלפל שחור

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה של חברת "אחוה"

1 לימון סחוט למיץ

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

להגשה: 2 כפות צנוברים, 2 עגבניות מגורדות, צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר והתבלינים. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב ולאחר שכל הבשר משנה את צבעו מוסיפים פטרוזיליה קצוצה. מטגנים עוד 2-3 דקות.
  2. במחבת יצוקה וחמה מכינים את המלאווח כמעט עד הסוף. מורידים את המלאווח מהאש ומניחים עליו ממלית הבשר.
  3. מכינים את הטחינה: בקערה מערבבים טחינה גולמית, מיץ לימון, מים ומלח. מפזרים על כל יחידת מלאווח 2-3 כפות טחינה מעל הבשר.
  4. מכניסים את המלאווח לתנור לכ-5 דקות אפייה עד שהטחינה מוקרמת.
  5. מפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד עגבניות מגורדות.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה