כדורי שוקולד טחינה ללא תוספת סוכר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('580b0116-ac67-4506-9d4f-ee656298b197','/dyncontent/2025/11/16/141cef77-9ec5-4d1e-a8d9-3da2aeb4304a.jpg',20432,'סופר פארם כתבה',525,78,true,56121,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('580b0116-ac67-4506-9d4f-ee656298b197','/dyncontent/2025/11/25/eb213171-b060-4b0c-8a3f-0d6f4686f018.jpg',20484,'אמנות לחימה באנר כתבה',525,78,true,56121,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('580b0116-ac67-4506-9d4f-ee656298b197','/dyncontent/2025/11/25/aa934567-5914-49e1-ba00-06538e877a55.jpg',20091,'באנר כתבה האקדמית רמת גן ',525,78,true,56121,'Image','');},10]]);})

לכבוד יום השוקולד הבינלאומי, שחל מדי שנה ב-7 ביולי, מגישה חברת "אחוה", מהמובילות בישראל בייצור טחינה, חלוה ודברי מאפה, מתכון חגיגי ומיוחד לכדורי שוקולד בגרסה מקורית ועם טוויסט: כדורי שוקולד טחינה ללא תוספת סוכר. העוגיות במרקם עשיר ובטעם מפנק של שוקולד ונגיעה של טחינה, בשימוש ממרח טחינה בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר של אחוה. המתכון קל ומהיר להכנה, ללא צורך באפייה - אידיאלי להכנה עם ילדים, או כקינוח מרשים לאירוח קייצי.

צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ-25 כדורים בגודל קטן):

200 גרם ביסקוויטים פתיבר או פתיבר ללא תוספת סוכר

1/2 כוס ממרח טחינה בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר של "אחוה" 

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a91dbd8e-7fd8-48ad-bea9-9c4565df0ba8','/dyncontent/2025/11/25/eb213171-b060-4b0c-8a3f-0d6f4686f018.jpg',20484,'אמנות לחימה באנר כתבה',510,80,true,56122,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a91dbd8e-7fd8-48ad-bea9-9c4565df0ba8','/dyncontent/2025/10/19/b825bae7-838a-47c5-9337-6570dd6ffcc9.jpg',20237,'הובלות באנר כתבה פנימי',510,80,true,56122,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a91dbd8e-7fd8-48ad-bea9-9c4565df0ba8','/dyncontent/2025/11/3/ca1b3b2b-167f-416d-a3d3-2767d0ca27fb.jpg',20326,'באנר כתבה פילטיס',510,80,true,56122,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a91dbd8e-7fd8-48ad-bea9-9c4565df0ba8','/dyncontent/2025/4/17/f27125d5-793a-479a-8798-61f6f5c641fc.jpg',20272,'סופר פארם באנר כתבה',510,80,true,56122,'Image','');},15]]);})

3 כפות קקאו איכותי

50 גרם חמאה רכה

1/2 כוס שמנת מתוקה

לציפוי: קוקוס טחון / סוכריות צבעוניות / אגוזים טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים.
  2. מוסיפים את החמאה, השמנת המתוקה את ממרח הטחינה בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ורכה.
  3. יוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות ומגלגלים בקוקוס טחון, אגוזים טחונים או סוכריות צבעוניות לציפוי.
  4. מכניסים לקירור במקרר במשך כשעתיים ומגישים בכלי הגשה חגיגי.
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה