"פאפי פיצה" – פיצה כמו באיטליה, בלי הצורך בדרכון!

$(function(){setImageBanner('b9fef6d6-def2-42ea-82bf-2dd427c0202b','/dyncontent/2025/2/25/3e186e38-3d14-4cf2-99eb-c4843da41d63.jpg',19114,'רפאנא באנר כתבה',525,78,false,54585,'Image','');})

פיצה פאפי נמצאת בתל אביב ובמרחק רבע שעה נסיעה מרמת גן תהנו מחוויה קולינרית איטלקית עם מנות נדיבות וחומרי גלם איכותיים

צילום: נטלי כהן

המטבח האיטלקי הוא הרבה מעבר לאוכל – הוא חגיגה של טעמים, מסורת ואהבה לחומרי גלם משובחים. עם מנות אייקוניות כמו פיצה, פסטה, פולנטה וטירמיסו, הוא ממשיך להיות אחד המטבחים האהובים ביותר בעולם, וגם כאן בישראל הוא זוכה לפופולריות אדירה. תל אביב, הידועה בסצנת הקולינריה המגוונת שלה, מלאה במסעדות איטלקיות שמנסות ללכוד את קסם המטבח הזה – אך רק מעטות מצליחות לשלב בין נאמנות למסורת לבין יצירתיות מודרנית.

אחת מאותן מסעדות היא "פאפי פיצה", בשדרות דוד המלך 1, עליה שמעתי מחברה רמת גנית, שמרבה לאכול בערים סובב רמת גן. המסעדה מציעה חוויה קולינרית איטלקית עם מנות נדיבות וחומרי גלם איכותיים, טעמים קלאסיים ושדרוגים עדכניים, לצד אווירה נינוחה ומזמינה. הגענו בשעת צהריים חמימה, הבטן שהחלה לקרקר התחננה לאוכל, התיישבנו מביטים סביב והזמנו את המנה הראשונה. פתחנו את הארוחה עם סלט ים תיכוני – תערובת צבעונית ורעננה של עגבניות שרי, מלפפון, בצל סגול, זיתי קלמטה, פטה, מיקס גרעינים, שמן זית וזעתר (46 ₪). סלט קלאסי, מאוזן וטעים. המשכנו עם מנה ראשונה נוספת, פוקצ'ה של פאפי -  שום קונפי מוצרלה, שמן שום, שום קונפי ופטררוזיליה (36 ₪). המנה הזו היא אחד הכוכבים של הארוחה. הבצק היה מושלם – פריך מבחוץ ורך מבפנים, שום קונפי ושמן שום שהוסיפו ארומטיות נפלאה. מנה מומלצת עם בירה קרה בצד. במסעדה ישבו כמה סועדים, האווירה רגועה עם מוזיקה נעימה. ראינו כי טוב והמשכנו עם פולנטה דה פאפי – פולנטה, ראגו פטריות עשיר, פרמז'ן ועירית (58 ₪). מנה מעולה שמהווה מחווה למטבח הצפון-איטלקי. המרקם היה נעים, והטעמים – עמוקים ועשירים. אולי היה ניתן להוסיף קונטרה פריכה שתאזן את הרכות, אך זו עדיין מנה מפנקת ומנחמת. 

הבטן שקצת התמלאה ביקשה עוד, לשולחן הגיעה פיצה טוסקנה – רוטב עגבניות, מוצרלה, ארטישוק, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה (89 ₪). אחת הגאוות של המקום, ולא במקרה – הבצק דק ופריך, הרוטב מאוזן, והגבינה איכותית. תוספות הארטישוק, העגבניות המיובשות והפטרוזיליה יצרו איזון מוצלח של מתיקות, חמצמצות ורעננות. מדובר בפיצה ברמה גבוהה שתשמח חובבי פיצה אותנטית. הואיל והחברה שהמליצה לנו על המקום, דיברה בהתלהבות על הפסטות הנהדרות שמוגשות ביקשנו לטעום פסטה אדמה – רוטב גבינות עשיר, פטריות טריות ושמן כמהין (64 ₪). פסטה רדיאטורי במרקם מושלם, עשויה היטב, ברוטב גבינות עשיר וקטיפתי, שמשתלב בהרמוניה עם פטריות טריות המנה מציעה חוויה קולינרית עמוקה ומענגת, במיוחד לחובבי הטעמים העשירים והמודגשים. השילוב בין הפסטה המבושלת בדיוק במידה הנכונה לבין הארומה הייחודית של הכמהין הופך אותה לבחירה מושלמת עבור מי שנהנה מאוכל אינטנסיבי ומלא נוכחות. למי שמעדיף איזון עדין יותר, מומלץ לחלוק אותה לצד מנה קלילה יותר.

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('83b878a7-a13a-4950-9ada-9b2bef71f842','/dyncontent/2025/2/25/3e186e38-3d14-4cf2-99eb-c4843da41d63.jpg',19114,'רפאנא באנר כתבה',510,80,true,54586,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('83b878a7-a13a-4950-9ada-9b2bef71f842','/dyncontent/2025/2/26/bcf35aa4-e324-4ea7-a827-8a7c79291163.jpg',19104,'סמי ובניו באנר כתבה',510,80,true,54586,'Image','');},5]]);})

את הארוחה הנפלאה הזו קינחנו בטירימיסו (39 ₪), ביתי ומוקפד, שהוגש בשכבות קלאסיות של קרם מסקרפונה אוורירי, בישקוטי עדין הספוג באספרסו איכותי, וקקאו עשיר שמאזן את הטעמים. הקרם היה במרקם מושלם, לא מתוק מדי, ועטף את שאר המרכיבים בהרמוניה מלטפת. מדובר בקינוח אלגנטי ומדויק, שמסיים את הארוחה בטעם איטלקי מסורתי ומענג.

למקום הזה נחזור שוב, מדובר באחת המסעדות הטובות שאכלנו בהן, חוויית אוכל שמרגישה כמו מסע קצר ברחובות רומא, פירנצה או נאפולי. בין אם מדובר בפיצה דקה עם שוליים פריכים, או בטירמיסו שמסיים את הארוחה בנגיעות מתוקות – המטבח האיטלקי מצליח תמיד לרגש ולספק תחושת בית חמה. אין ספק שמסעדות כאלה, שמבינות את המהות של אוכל איטלקי אמיתי, הן כאלה שחוזרים אליהן שוב ושוב.


 
$(function(){setImageBanner('50652476-f326-4f63-96b6-6ba3b78307a0','/dyncontent/2025/3/11/737e66fa-467d-42ab-9331-efc3bcf8fc77.jpg',19204,'סביח פלאפל בכיכר באנר כתבה',525,78,false,54588,'Image','');})
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה