סופה של המסעדה האהובה: רמת השקמה מתגעגעת לאחת המסעדות המזוהות עם השכונה
10.11.25 / 11:13
אחרי 50 שנים עלו הדחפורים על המבנה של מסעדת שיפודי חן. בני המשפחה מבטיחים לחזור בקרוב
חובבי הבשר ברמת גן וברמת השקמה בפרט עדיין מעכלים את החדשות. אחרי לא מעט שנים, התראות ושמועות - אחד המוסדות הקולינריים המיתולגיים בעיר נסגר, והפעם זה סופי. בשבוע שעבר הגיעו הדחפורים למסעדת שיפודי חן והרסו את המבנה, עקב חריגות בנייה. אחרי חמישה עשורים בהם פעלה במקום מסעדת הבשרים האהובה, ובעקבות התרחבויות שנעשו ללא אישורים מתאימים, היא נהרסה.
מסעדת שיפודי חן הוקמה לפני כ-50 שנים על ידי יעקב שלם, תושב רמת השקמה שעלה מעיראק. בתחילה, פעלה במסעדה כמאפייה עם טאבון שבו נאפו לאפות עיראקיות ריחניות. המאפייה הפכה לדוכן שיפודים קטן ופשוט, שבו גם אפו את הלאפות. שיפודי חן משכה המונים מהעיר וגם מבקרים מחוץ לרמת גן. בשנות ה-90, אחרי שני עשורים של ניהול העסק, העביר שלם את הניהול לשלושת בניו.
במשך השנים הלכה והתרחבה המסעדה, ובמקביל נפתחו גם שני סניפים נוספים - בגבעתיים ובפתח תקווה. יחד עם זאת, ההתרחבות המקומית במסעדה ברמת השקמה לא נעשתה עם האישורים המתאימים ואנשי המשפחה נאלצו להתמודד עם הרשויות.
תושבי השכונה כבר מספידים את המסעדה ומצפים לפתיחה מחודשת. ״שיפודי חן היתה מסעדה של פעם, אמיתית - כזאת שבאים לאכול בה בכיף בלי כל השואו מסביב. זו אבידה לשכונה ואנחנו מקווים שתחזור לפעול בהקדם״, סיפרה גילה מרמת השקמה. ״כל מי שחיפש המלצה למסעדת בשרים טובה ברמת גן, היו ממליצים לו על שיפודי חן. לא סתם הם פתחו עוד סניפים, יש להם שם טוב שבא עם אוכל טוב״, סיפר יוסי.
ֿבמשפחת שלם, הבעלים של שיפודי חן, מבטיחים כי בחודשים הקרובים יקימו מחדש את המסעדה, במבנה המקורי או במבנה סמוך, כשהמטרה היא לשמור על הסגנון הצנוע.
