טקס לציון אירועי ה-7.10 התקיים בתיכון אהל שם בשיתוף עם החברה לחקר המקרא מיסודו של דוד בן-גוריון
07.10.24 / 13:55
בתיכון אהל שם נערך טקס מרכזי יחד עם מפגשי שיח בנושאי זיכורן, חוסן ותקווה
תיכון אהל שם ציין היום את ה-7 באוקטובר בטקס מרגש בשיתוף עם החברה לחקר המקרא מיסודו של דוד בן-גוריון. לאחר הטקס התקיימו מפגשי שיח על זיכרון חוסן ותקווה לתלמידי שכבות י"א וי"ב.
במפגש השיח לשכבה י"ב השתתפו: הרבנית עדינה בר שלום, כלת פרס ישראל על מפעל חיים ותרומה מיוחדת לחברה ולמדינה לשנת 2014 ותא"ל (מיל') צביקה פייראייזן, מנכ"ל "יד ושם" בהווה, וקצין חינוך ראשי לשעבר והגב' ענת צידון, מפמ"רית מקרא במשרד החינוך.
במפגש השיח לשכבה י"א השתתפו: ד''ר עליזה בלוך לשעבר ראש עיריית בית שמש, והאלוף (מיל') אמיר אשל, לשעבר מפקד חיל האוויר ומנכ"ל משרד הביטחון.
ישראל קריסטל, מנכ"ל החברה לחקר המקרא אמר: "הפעילות מציינת את חשיבותה הלאומית והמוסרית של המציאות הכאובה לאירועי ה-7.10, והצדעה לכוחות הביטחון אשר מוסרים את חייהם בגבורה כדי לאפשר לנו להמשיך ולקיים חיים של כבוד".
ישראל וילוז'ני, מנהל בית הספר ציין: "אנחנו מאוחדים בכאב ובזכרון, וחשוב לנו להתחזק יחד. כתיכון ממלכתי חובתנו לשוחח על הערכים שלאורם אנחנו פועלים, לזכור את החטופים ולפעול לשחרורם, לזכור את הכאב של משפחות הנרצחים והנופלים ולהעריך את חיילי צה"ל הלוחמים להגנת המדינה".
הרבנית עדינה בר שלום ציינה את חשיבות הערבות ההדדית והשיח בין כל חלקי הציבור בישראל. מנכ"ל "יד ושם" תא"ל (מיל') צביקה פייראיזן אמר כי צוותי יד ושם המקצועיים אספו מאות עדויות של ניצולים מה-7 באוקטובר . העדויות נשמרות בספריה הלאומית בירושלים. בנוסף , הפעיל יד ושם במשך 3.5 חודשים בית ספר לתלמידים מפונים מהדרום כשעובדי יד ושם היו המורים.