היוזמה המרגשת של ״המאמות של רמת גן״

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('1f434655-dfcb-432f-acbb-395fcedac830','/dyncontent/2024/8/19/432e9b79-d84c-4b57-ae49-d3ae3f96fe84.jpg',18306,'אלמוג באנר כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1f434655-dfcb-432f-acbb-395fcedac830','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('1f434655-dfcb-432f-acbb-395fcedac830','/dyncontent/2024/10/10/401a2658-a8e0-47f5-aa79-d7c6eab34f23.jpg',18570,'באנר כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},15]]);})

קבוצת נשים מרמת גן מבשלות ארוחות ערב למטה החטופים בתל אביב, שם הן זכו לכינוי ״המאמות של רמת גן״

השנה האחרונה גילתה לנו את הפנים היפות של ישראל ושל תושבי רמת גן. שורה של יוזמות ומחוות מרגשות עבור כל מי שרק אפשר - חיילים, משפחות שכולות, מפונים, משפחות החטופים ועוד. הקהילה הרמת גנית מצטיינת באין ספור יוזמות פרטיות שסוחפות אחריהן אנשים רבים ומסייעות למי שבאמת צריך אותן. ״בתחילת המלחמה חיפשתי איפה להתנדב״, מספרת לנו אנדה יואל מרמת גן. ״היו כמה רעיונות ליוזמות התנדבותיות ולשם כך הקמתי קבוצת ווטסאפ שפורסמה בקבוצות השכונתיות וכך הצטרפו הבנות הראשונות. חשבנו על מספר מיזמים כמו אירוח של משפחות מפונות במטבחים האישיים שלנו, אך ההיענות לא הייתה גבוהה. העלינו רעיונות נוספים ואחד מהם היה לפנות למטה החטופים ולהציע את עזרתנו. כך רתמנו את הקבוצה שיצרנו לצורכי המטה והפכנו את עצמנו לקבוצה שמבשלת עבור מטה החטופים קרוב ל-10 חודשים״.

איך זה עובד בפועל?

״בקבוצה חברות מתנדבות פוטנציאליות שכבר התנדבו או ביקשו להתנדב. אני מקבלת מהמטה בקשה לארוחה במועד מסויים ובודקת מי זמינה לבשל באותו תאריך. אז אני פותחת קובץ שיתופי בו כל אחת רושמת מה היא תבשל ובאיזו כמות. הקובץ מחולק לקטגוריות שונות כמו מרקים, פסטות, סלטים, מנות אחרונות וכל אחת משבצת את עצמה. הבישול מתבצע במטבח הפרטי של כל אחת מהמתנדבות״.

צילום: אנדה יואל

אתן מקבלות בקשות מסוימות לאוכל או בישול מסויים?

״הבקשה של המטה היא לבישול צמחוני או טבעוני. לפעמים אנחנו מקבלות בקשות ספציפיות ומדייקות את עצמנו למשל פחות אורז או מג׳דרה ויותר ירקות, סלטים וסנדוויצ׳ים. כך אנחנו מתאימות עצמנו ל"לקוחות" שלנו. הבישול חייב לעמוד בסטנדרטים של טריות והיגיינה מה שכל אחת לוקחת על עצמה. המבשלות דואגות גם לאריזה ולרישום פרטי הבישול עבור האלרגניים״.

אתן יודעות להעריך את הכמות שתספיק לכל האנשים במטה?

״אין לנו אפשרות באמת לדעת אם הכמות תתאים לכולם כי לא ניתן לדעת כמה ״סועדים״ יגיעו באותו היום, אך עד היום תמיד הבאנו כמות גדולה שהספיקה ליותר מארוחה אחת״.

מי מעביר את האוכל למטה?

״כולנו מבשלות וחלק מהמבשלות גם משנעות. כל אחת מהמבשלות אחראית להביא את האוכל לאחת המשנעות ביום הבישול עד השעה 16:00, אז יוצאות המשנעות עם האוכל למטה החטופים בתל אביב. במטה מחכות לנו מתנדבות שאוספות את התבשילים ולוקחות אותם לחדר האוכל. לעיתים קרובות אנחנו נשארות בחדר האוכל במטה, עוזרות למתנדבות המקומיות לסדר ולהגיש את האוכל למשפחות ולמתנדבים הרבים שעובדים במטה״.

צילום: אנדה יואל

מאיפה הגיע השם ״המאמות של רמת גן״?

״במטה החטופים מקבלים תרומות אוכל רבות מחברות גדולות וממסעדות והם נוהגים לשים שלט עם שם התורם. בחדר האוכל שמחו מאוד לקבל אוכל ביתי, נראה שהם התגעגעו לזה ובאחת הפעמים הראשונות שאלו מי הכין את האוכל הביתי? לא היה לנו שום טייטל ואמרנו שאנחנו קבוצת מבשלות מרמת גן (שאפילו לא מכירות אחת את השניה). באותו רגע קיבלנו את הטייטל "המאמות של רמת גן" ומאז אנחנו מזוהות איתו״.

הפרויקט עבר גלגולים שונים לאורך הדרך, ספרי לנו עליהם.

"התחלנו כקבוצה מצומצמת שמבשלות עבור כ-100 מתנדבים ומשפחות במטה. הבנתי שלא מדובר רק בהשקעה של זמן אלא גם השקעה כלכלית לא קטנה וחשבתי שאם לא יהיו לנו ספונסרים לא נוכל להמשיך ולבשל על בסיס קבוע. לכן השקעתי אנרגיה רבה בלמצוא מי שיממן את עלויות האוכל. פניתי לגורמים רבים ולא נענתי בחיוב גם משום שבאותו זמן גופים רבים תרמו אוכל ומוצרים לכל מי שנזקק. הבנתי שאני צריכה למצוא פתרון אחר. הפתרון היה בכך שהגדלתי באופן משמעותי את כמות המבשלות בכל פעם וכך הנטל הכלכלי על כל מבשלת הצטמצם. זה גם לימוד לחיים להבין שאם דרך מסוימת לא עובדת יש דרכים אחרות להשיג אותה מטרה".

בימים אלה ממשיכות אנדה וחברותיה לפרויקט להגדיל את מספר המתנדבים ומזמינות מצטרפים ומצטרפות חדשות לפרויקט. ״יש מבשלים ומבשלות חדשים כל הזמן, שרוצים להצטרף, לבשל ולתרום, המבשלים שלנו הם לא רק מרמת גן והצטרפו כבר אנשים מגבעתיים, תל אביב ופתח תקווה. רובנו לא מכירות אחת את השניה מעבר לחברות בקבוצת הווטסאפ, כך שאם ניפגש ברחוב לא נדע שאנחנו חברות באותה הקבוצה..״.

לסיום, אנדה מספרת לנו שמידי שבוע הן מתפללות ש"מי ייתן ולא יצטרכו אותנו יותר ומחכות ליום שבו נפגש בשביל להכיר אחת את השניה ללא שום מטרה נוספת״.

להצטרפות למיזם כנסו לקבוצת הווטסאפ - 

https://chat.whatsapp.com/CQGoKtTUrxGKkQ2RzNy4r9




$(function(){setImageBanner('b08ac57e-1a68-43b7-bb12-759a5a820429','/dyncontent/2024/6/27/d6979ba6-967e-4d08-874c-ac9f70f2532f.gif',18096,'ביסטרו אייטם כתבה',525,78,false,54587,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה