שלל טעמים של בשר במזללת אסאדה
08.01.25 / 16:13
המזללה הכשרה אסאדה היא עוד סיבה לבקר בתל אביב
על מחנה אסאדה מזללה כשרה חדשה ומבטיחה שמעתי מחברים רמת גנים. הם סיפרו שרבע שעה מרמת גן בלבד ממוקמת מסעדה שמביאה את הטעמים של דרום אמריקה. תכירו את אסאדה בסמוך לכיכר רבין, תל אביב, שפתוחה כבר כמה חודשים ומכה גלים. המקום שהוא בית של בשר מתמחה בבשרים עסיסיים בצלייה ארוכה, כריכים עשירים ועסקיות שוות במיוחד. המקום הוא חלק מבלאק איירון, מסעדת בשרים מפורסמת במחנה יהודה של אתי וירון ישפה, ומעניק חוויית סטריט פוד במחיר נגיש, עם מנות גדולות. מה שאהבתי במקום זה שמדובר במזללה בגובה העיניים, עם תפריט יחסית מצומצם, עם התמקדות נטו בבשר בלי הפתעות ובלי קשקושים. אוכל נקי, ברמה גבוהה.
פתחנו את הארוחה עם אסאדה אנימל סטייל – בשר אסאדו בצליה ארוכה מוגש על צ'אנקי פוסטו צ'יפס, רוקט, קריספי בצל, איולי אסאדה ועגבניה צלויה (68 ש״ח). מנה שמזכירה דיינר אמריקאי פוגש מטבח שף. נתחי האסאדו עוברים צלייה ארוכה שמביאה את הבשר לרמת רכות שאפשר לפרק במזלג. כל זה נח על ערימה של תפוחי אדמה פריכים בחוץ ונימוחים מבפנים. מעליהם שכבת רוקט רעננה, בצל קריספי שעושה קראנץ' מושלם, ועגבנייה צלויה שמוסיפה מתקתקות מעודנת. האיולי, על בסיס אסאדו, מעשיר את כל המנה בטעם בשרי עמוק.
משם המשכנו לאסאדה אנימל סטייל בגרסה הקטוגנית של המקום - מוגש על כרוב צלוי, רוקט, טחינה, סלסה, קריספי בצל ועגבנייה צלויה (68 ש״ח). הגרסה הקטוגנית של אותה מנה מוגשת על כרוב צלוי במקום תפוחי אדמה, בחירה מרעננת לאוהבי התפריט הדל בפחמימות. הכרוב מצליח לשמור על פריכות עדינה, והטוויסט של הטחינה והסלסה מוסיף רעננות מפתיעה.
הישיבה בחוץ הופכת את המקום לחוויה מושלמת, אנשים באים והולכים, לא צריך להזמין מקום, והאוכל. אח האוכל. המשכנו לאסאדה סנדוויץ שהם כריכים בלחמניית חלה קלועה. אסאדה מנת הדגל של המקום – בשר אסאדו בצליה ארוכה עם איולי אסאדה, רוקט, עגבנייה וקריספי בצל (58 ₪). מדובר במנת הדגל של המקום, ובצדק. הלחמנייה הקלועה רכה ומתוקה במידה הנכונה, ועוטפת את בשר האסאדו כמו חיבוק חם. נתחי הבשר עסיסיים, עם שכבת איולי שמעניקה להם לחות נוספת וטעמים עמוקים. הרוקט והעגבנייה מספקים את האלמנט הרענן, והבצל הקריספי – ובכן, הוא הופך את הביס לבלתי נשכח.
המשכנו לסטייק & אגז – עם איולי נענע הדרים, ביצה חצי רכה, רוטב יין, בצל ירוק, עגבנייה, רוקט ושערות צ'יפס (72 ₪). סטייק עסיסי מלווה בביצה חצי רכה שמתפוצצת על הצלחת ומעשירה את כל המרכיבים ברוטב קטיפתי. איולי נענע-הדרים נותן למנה קלילות מרעננת שמאזנת את הכבדות של הבשר. הרוטב על בסיס יין מוסיף עומק וטעם מתקתק-חמצמץ, והבצל הירוק יחד עם שערות הצ'יפס נותנים קריצה שובבה. קינחנו בצ'יקן פופקורן (39 ₪), הצ'יקן פופקורן כאן הוא לא סתם עוד חטיף מטוגן, מדובר בכדורי עונג קטנים שגורמים ליד להושיט יד לעוד ועוד. נתחי העוף מצופים בציפוי פריך, שמתפצפץ בפה בקול פצפוץ עדין, בעוד הבשר בפנים נותר רך ועסיסי. מה שמעלה את המנה הזו לדרגת חובה הוא התיבול המדויק – מליחות קלה, חרפרפות נעימה ברקע, וקמצוץ מתיקות שמזכיר ציפוי אמריקאי קלאסי אבל עם טאץ' מקומי. זה לא הפופקורן שאתם רגילים לקבל בבתי קולנוע, אלא כזה שמגיע עם אמירה. זו המנה המושלמת לחלוק על השולחן רק אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם נלחמים על החתיכה האחרונה.
שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-23:00
שישי: 11:00-15:00
שבת: סגור