עראייס דגים עם טחינה עמבה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('3aed772a-5062-418d-87c8-e999e4e35434','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,true,54205,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('3aed772a-5062-418d-87c8-e999e4e35434','/dyncontent/2024/8/19/432e9b79-d84c-4b57-ae49-d3ae3f96fe84.jpg',18306,'אלמוג באנר כתבה',525,78,true,54205,'Image','');},15]]);})

עראייס דגים עם טחינה עמבה. תערובת דגים מענגת, אפויה בתנור בתוך פיתות טריות, ומעל רוטב טחינה עמבה ההופך כל ביס לחוויה מענגת. המתכון קל להכנה ומתאים לאירוח והגשה בימי החג.

עראייס דגים עם טחינה עמבה - טחינה טורקיז צילום הדס ניצן

מצרכים (לכ-8 מנות):

4 פיתות חצויות
2 יחידות דג לברק נקי וטחון
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית סומק
1 לימון- גרידה בלבד
רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם
לטחינה עמבה:

1/4 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מים

2 כפות עמבה

קורט מלח
להגשה: עגבניות מרוסקות

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התערובת לעראייס: מערבבים את הדג הטחון עם בצל קצוץ דק, שום כתוש, חופן פטרוזיליה קצוצה, 1/2 כפית סומק, מלח ופלפל לפי הטעם וגרידה מלימון אחד.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הדגים ומושחים אותן בשמן זית.
  3. מכניסים לתנור החם עד שהפיתות מזהיבות תחילה בצד אחד ואז הופכים אותן ל- 2-3 דקות נוספות עד שהצד השני מזהיב.
  4. מכינים את הטחינה עמבה: לקערית מוזגים 1/4 כוס טחינה גולמית, 1/2 כוס מים ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים 2 כפיות עמבה ומערבבים לאיחוד.
  5. מזליפים מעל הפיתות את רוטב הטחינה עמבה ומגישים חם לצד עגבניות מרוסקות וטחינה עמבה בקעריות.

$(function(){setImageBanner('cc15901a-35f0-4ebf-80cf-b862bb7f4692','/dyncontent/2024/6/27/d6979ba6-967e-4d08-874c-ac9f70f2532f.gif',18096,'ביסטרו אייטם כתבה',525,78,false,54207,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה