עדי שילון מנדבת מתכון טארט טאטאן לחג

$(function(){setImageBanner('a7a2aa29-1029-49ef-a453-af708c6c2e6b','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,false,54205,'Image','');})

מתכון מנצח של טארט טאטאן שיהיה מושלם בשולחן החג:

טארט טאטאן עדי שילון לJACK KUBA צילום ערן לוי

רכיבים:

  • 10 תפוחים מזן גולדן דלישס
  • 150 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 300 גרם בצק עלים איכותי

אופן הכנה:

  1. קולפים את התפוחים, חוצים ומסירים את הגרעינים בעזרת כף פריזיאן.
  2. ממיסים את הסוכר במחבת (בקוטר 25-26 ס"מ עם ידית מתכת) לקרמל.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, ומערבבים עם כף עץ עד שהחמאה נמסה.
  4. מסדרים את חצאי התפוחים על הקרמל בצורה מעגלית, כאשר הם "עומדים" על הקצה ולא שוכבים על הצד החתוך.
  5. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים 40 דקות.
  6. מרדדים את בצק העלים לקוטר של 30 ס"מ ומעבירים למקפיא.
  7. מוציאים את המחבת מהתנור ומניחים לתפוחים להתקרר כ-5 דקות.
  8. מכסים את התפוחים בבצק המרודד והמצונן, ודוחפים בעדינות את קצוות הבצק בין התפוחים לדפנות המחבת.
  9. מחזירים לתנור בחום 180 מעלות ואופים 20-30 דקות, עד שהבצק אפוי ושחום.
  • מוציאים מהתנור ושומרים כך עד להגשה.
  • מניחים את המחבת על אש בינונית ומצמצמים את הנוזלים שנוצרו בתהליך האפייה, תוך ניעור קל של המחבת כדי לוודא שהתפוחים לא נדבקים.
  • כאשר אין יותר נוזלים, מסירים מהאש ומניחים צלחת הגשה שטוחה מעל המחבת.
  • הופכים בזהירות בעזרת מגבת מטבח ומגישים לצד גלידה או קצפת לא ממותקת.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה