סלט אינדונזי
אלדה נתנאל
08.12.24 / 09:43
תגים:
סלט אינדונזי
סלט אינדונזי. מתכון עשיר בטעמים של סלט רענן עם ירקות, חזה עוף ואבוקדו ורוטב נהדר המעניק לו טעם מיוחד, כמו במסעדות. המתכון קל הכנה ומתאים כמנת ביניים או כתוספת בארוחה עיקרית ליחיד או לזוג. בתיאבון! באדיבות "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות הדר הגדולה בישראל.
מצרכים (לכ-2 מנות):
1 אבוקדו בשל ומוכן לאכילה של "חקלאי גרנות"
1 חזה עוף פרוס דק
3 מלפפונים גדולים
1 גזר קלוף
1/2 פלפל אדום
1/2 פלפל צהוב
1/2 כף שמן שומשום
מעט מלח
לקישוט: עלי נענע
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות שמן שומשום
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כף חמאת בוטנים
1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 שיני שום כתושות
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- חותכים את האבוקדו לקוביות ומניחים בקערה. .
- חוצים את המלפפונים ומוציאים את הליבה. פורסים את המלפפונים וחותכים לרצועות דקות.
- פורסים את הגזר דק בעזרת קולפן וחותכים לרצועות דקות.
- חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
- פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומתבלים בשמן שומשום ומעט מלח. מניחים את פרוסות החזה עוף במחבת ומאדים בחום נמוך עד הלבנה של העוף. מצננים ופורסים דק.
- מכינים אל הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב יחד.
- בקערת ההגשה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומקשטים בנענע. ניתן להגיש עם תוספת רוטב בצד.