איך לשלב עשבי תיבול בכל תבשיל?
28.01.24 / 10:47
עשבי תיבול יכול לשדרג כל תבשיל ולקחת אותו לרמות הכי גבוהות שרק ניתן לדמיין. עם זאת צריך להבין כיצד משלבים את עשבי התיבול בתבשילים השונים. זה שמדובר על אלמנט שמשדרג כמעט כל תבשיל, אין זה אומר שתוכלו לשלב אותו ללא שום הבחנה. במאמר הבא ניתן לכם כמה טיפים חשובים שבאמצעותם תוכלו לשלב את עשבי התיבול בצורה טובה ונכונה. מי שיבין איך לשלב את העשבים השונים ימצא את עצמו מבשל טוב, וגם נהנה מהאוכל לאחר מכן. הטיפים שנספק לכם כאן נכונים לכל עשבי התיבול, ללא יוצא מן הכלל. בכל פעם מחדש יהיה עליכם להתאים את עצמכם לעשבי התיבול בהם תחליטו להשתמש.
השתמשו רק בעשבים טריים
קיים הבדל עצום בטעם בין עשבי תיבול טריים לבין עשבי תיבול לא טריים. אנו מציעים לכם להקפיד להשתמש רק בעשבים טריים שנקטפו לא מזמן מהשדה. ברגע שאתם משתמשים בחומרי גלם טריים, התבשיל יהפוך להיות טעים במיוחד. כל זאת בשונה מעשבים לא טריים, הם עלולים להביא איתם כל מיני טעמי לוואי שאי אפשר להימנע מהם. לכן הקפידו לחפש את העשבים הכי טריים, אלה שיאפשרו לכם להגיע לטעם הנכון מבחינתכם.
אל תעמיסו בעשבי תיבול
אומנם לעשבי התיבול יש יתרונות רבים, אך אין טעם שתנסו להעמיס על התבשיל איתם. בכל זאת הכל עניין של מינון, בטח כאשר מדובר על עשבי תיבול טריים כחומר גלם. בהתאם לכמות התבשיל, כך יהיה עליכם לשלב בתוכו את אותם עשבי תיבול. תנסו לבחון את הכמות הנכונה, זו שתוסיף לתבשיל ולא תגרע ממנו. בהתחלה תשימו מעט עשבי תיבול, ועם הזמן תוכלו להוסיף עוד עד שתגיעו לכמות המדויקת. עדיף שיהיה מעט חסר מאשר שיהיה יותר מדי עשבים בתוך התבשיל.
תהיו פתוחים לאפשרויות חדשות
אנו מבינים כי ישנם מספר עשבי תיבול טריים שהם המועדפים עליכם מבין המבחר הקיים. אך כל הזמן מצטרפים עוד עשבי תיבול חדשים, כאלה שלא הכרתם אותם עד היום. האם זה אומר שאתם צריכים לוותר על האפשרות הזו? ממש לא, תמיד צריך לנסות לגוון ולהכניס עוד דברים חדשים אל תוך התבשיל. ברגע שאתם מחדשים כל פעם, תוכלו לגלות עשבים שעד לא מזמן היו בגדר חידה מבחינתכם. אין דבר יותר משמח מאשר לגלות עשבי תיבול שעד לפני כמה שעות לא היו מוכרים לכם.
בחירה נכונה של צבעים
העיניים שלנו אוכלות עוד לפני שנטעם את התבשיל הלכה למעשה. מהסיבה הזו אנו מציעים לכם לחפש עשבי תיבול טריים בצבעים הנכונים, כאלה שיוסיפו לנראות של התבשיל. ברגע שהתבשיל נראה טוב, הוא ככל הנראה גם יהיה מאוד טעים. אם התבשיל לא יראה מזמין, ככל הנראה שלא יהיה בכם הרצון לטעום אותו. השתדלו לבחור את עשבי התיבול שישתלבו הכי נכון והכי טוב עם הצבעים של התבשיל אותו הכנתם.