מהבמות הגדולות בעולם - לבמה ברמת-גן. דן אודיז מגדל את הדור הבא של ההיפ הופ
28.05.24 / 17:26
דן אודיז הוא מחלוצי ההיפ הופ בישראל. האיש שרקד על הבמות בערים הכי נחשקות בעולם מלמד את הדור הבא ונותן מקום מיוחד לבעלי הצרכים המיוחדים
דן אודיז עמד ורקד על הבמות הכי גדולות בעולם. הוא הופע ב-LA, אמסטרדם, שווייץ, ניו יורק, ותוך כדי הופעות והשתלמויות שעברת במסע חובק בעולם, הולידו את הקולג' שלו ללימודי ריקוד והיפ הופ. אודיז, כוריאוגרף ובעל תואר ראשון בחינוך מיוחד, נחשב לאחד מחלוצי ההיפו הופ בישראל. הוא אחראי להכשרתם של אלפי תלמידים בעולם הריקוד. פגשנו אותו לשיחה על התחום והחודשים האחרונים בישראל.
מה הקושי הכי גדול שאתה רואה אצל ילדים ונוער בימים האלה?
״אחד הקשיים שלצערי היו איתנו תמיד ורק מחמירים זה עניין המיצוב החברתי. לא מעט ילדים והורים חרדים מאוד לעניין המקובלות, ולמסגרת חוג ריקוד יש תפקיד משמעותי מאוד בעניין, יש סטיגמה מוכרת על כך שאלו שלא ממוקמים בקדמת הבמה - הם לא מספיק ברמה או שהם תלמידים ״מועדפים״ על המורה. אז הבנו שבכל הזדמנות אנחנו חייבים לשקף להורים ולתלמידים שאצלנו אין דבר כזה! כל עוד הילד מגיע לשיעורים ומכיר את הריקוד, יהיה חלק מסויים בו יעמוד מקדימה כי התלמידים מחליפים מיקומים במהלך הכוריאוגרפיה. זה נותן שקט נפשי להורים ובעיקר מרים את הביטחון לתלמידים.ות״.
מה הדבר שאתה הכי נהנה ממנו?
״אפשר 2 דברים?״, שואל אודיז בחיוך. ״הראשון הוא כמובן לראות את הדרך שהתלמידות עושות ולראות אותן רוקדות בביטחון על הבמה במופע סוף שנה. השני הוא הכנס באילת שאני מפיק, השנה ירדו איתנו 200 תלמידות, פוצצנו בסדנאות עם מורים מטורפים ועוד מלא דברים טובים, דרך אגב יש מלא סירטונים באינסטגרם שלנו למי שרוצה לראות״.
איפה תפס אותך ה-7 באוקטובר?
״מבולבל ומפוחד, אני חושב שכמו כולם. מיד הבנתי שהדבר הכי גדול שאני יכול לתת זה לנסות להחזיר את שמחת החיים ושגרת הריקודים לכל הילדים בארץ ולילדים בעוטף ובאיזור הדרום. אז במשך שלושת החודשים הראשונים נכנסתי לעשרות מקלטים בבאר שבע ובסביבה והעברתי סדנאות היפ הופ לילדים ונוער. מעבר לכך הגברתי באופן משמעותי את סירטוני הטוטוריאל ליוטיוב שלנו, עלו לא מעט סירטוני ריקוד כולל הסבר מפורט לכל הרמות. פתחתי קבוצת ווצאפ שם שלחתי את כל הסירטונים ובכלל כל ההודעות על הופעות הרחוב והמיזמים השונים שלנו״.
אז איך החלטת להגיע כל כך הרבה לדרום ולהרקיד שם?
״הדרום ובאר שבע בפרט לא זרים לי, נולדתי וגדלתי שם, וב-15 השנים האחרונות יצרתי רשת שמונה נכון להיום 800 תלמידות ותלמידים שרוקדים כל שבוע רק באיזור הדרום״.
ואוו, איך מצליחים לנהל דבר כזה?
״האמת שבלי צוות מושלם - רבע מזה לא היה מתאפשר. מעבר לצוות המשרד והחברה לתרבות הפנאי של באר שבע, מלמדים אצלנו מורים כל כל מוכשרים לא רק מבחינת מקצועית - כלומר ידע של טכניקה וניסיון בימתי, אלא גם צוות שיודע לעבוד עם ילדים ונוער ולענות על כל הצרכים שמסביב. בדיוק עכשיו חזרתי מהתחרות היוקרתיות להיפ הופ World Of Dance ולקחנו פעמיים מקום ראשון ועוד מקום שני, ייצגנו את הסטודיו עם 3 נבחרות שונות והיה פשוט משגע!״.
מה התכניות להמשך?
״להמשיך ולפתח תכניות אומנויות לתלמידי החוגים ברמת-גן ולהביא את המורים הכי טובים, כדי באמת ללוות אותם מהצעד הראשון ועד לבמות הגדולות. יש לי לא מעט תלמידות שרוקדות היום על במות עם אמנים מטורפים שכולנו מכירים. מעבר לכך, עוד ניצוץ שתמיד בוער בי הוא בעלי הצרכים המיוחדים. בבקרים אנחנו מעבירים תכניות מדהימות שיצרתי המשתמשות בהיפ הופ ככלי לפיתוח מיומנויות רגשיות וחברתיות לילדים ונוער עם צרכים מיוחדים. יצא מאמר אקדמי שמאמת את התכנית שיצרתי והתוצרות שלו מרגשות במיוחד!
אחרי הכל, ריקוד זה החיים״, אומר לסיכום.