הצופרים ברמת גן חלשים? כך תתכוננו לאזעקה הבאה
25.09.24 / 12:10
לאחר שיגור הטיל מלבנון אל עבר גוש דן, התלוננו תושבים רבים כי הצופרים חלשים מידי ולא שמעו את האזעקות
לאחר שהתעוררנו הבוקר בשעה 6:29 לרעש האזעקות, לאחר שבועיים שקטים, בעקבות שיגור טיל הקרקע מלבנון שיורט על ידי לוחמי ההגנה האווירית, התלוננו תושבים רבים כי רעש האזעקות באזורם נמוך מאוד והם לא שמעו אותם. עיריית רמת גן קיבלה פניות רבות בנושא וראש העיר כרמל שאמה הכהן מיהר להגיב בנושא, ולהסביר כי הצופרים נמצאים באחריות פיקוד העורף.
כרמל שאמה הכהן כתב: ״הצופרים הם באחריות בלעדית ומלאה של פיקוד העורף, לעירייה אין שום קשר להתקנה שלהם, לפיזור שלהם, לתחזוקה שלהם ולהפעלה שלהם.
פניות בנושא האזעקות יש להעביר עם פרטים מלאים, כולל מיקום למוקד העירוני 109, ויועבר לטיפול פיקוד העורף. על פי מדיניות פיקוד העורף, הצופרים נועדים רק למי שנמצא במרחב הציבורי, במבנים סגורים, אין להסתמך על צופרים, אלא על אמצעי ההתראה האישיים והביתיים כפי שמפורט בהרחבה בהודעה זו״.
בנוסף ראש העיר ואנו מזכירים כי ניתן ורצוי לקבל התראות ישירות מפיקוד העורף ביישומון פיקוד העורף והגדרת האזור האישי יחד עם אזורי עניין, וכך כל משתמש מקבל התרעה אישית ישירות לטלפון הנייד בהתאם למיקום ולהגדרות שקבעתם.
ניתן לקבל התרעה ממוקדת באמצעות המחשב הביתי בכל פעם שמופעלת התרעה ביישובכם, בתנאי שהאתר פתוח במחשב.
על תושבים שנמצאים בבתיהם להישמע להוראות פיקוד העורף ולהשתמש באפליקציות או באמצעי תקשורת אחרים אשר מערכות האזעקה מחוברות אליהן באופן ישיר כגון: מכשירי רדיו וטלוויזיה.
ברחבי המדינה פרוסים אלפי צופרים של פיקוד העורף, המיועדים לאוכלוסייה השוהה מחוץ למבנה, בעיקר. אם אתם שוהים בתוך מבנה, קיימת סבירות שלא תשמעו את האזעקה בשל גובה המבנה, חלונות סגורים, טלוויזיה שפועלת או פעילות המזגן שבביתכם. לכן כדאי להשתמש באחד מאמצעי ההתרעה הנוספים.