החוויה הקולינרית הקוריאנית שהופכת את כל ארוחה למיוחדת
02.02.25 / 13:25
מסעדת JMT אמנם ממוקמת בתל אביב, אבל הקרבה לרמת גן היא רק עוד סיבה שכדאי לכם לבקר בה

המטבח הקוריאני מתאפיין במגוון רחב של טעמים, צבעים ומרקמים, המשקפים את ההיסטוריה והתרבות העשירה של קוריאה. המרכיבים העיקריים כוללים אורז, ירקות, בשר ודגים, כאשר הקימצ'י, ירקות מותססים, הוא מאכל לאומי המלווה כמעט כל ארוחה. המנות מתובלות בשום, ג'ינג'ר, גוצ'וג'אנג (מחית פלפל חריף מותססת), גוצ'וקארו (פתיתי פלפל חריף), רוטב סויה ושמן שומשום, המעניקים למאכלים טעמים עשירים ומורכבים. ההכנה מתבססת על פילוסופיית יין ויאנג, המטרתה ליצור הרמוניה בין המרכיבים.
על מסעדת JMT בתל אביב, רבע שעה מרמת גן שמעתי מקולגה שחזרה נלהבת אחרי שאכלה שם. המקום שמציע חוויית אוכל רחוב קוריאני אותנטי, עם מנות בשמות אקזוטיים הפכה כבר מזמן לשם דבר ושואבת אליה מבקרים רבים. השם JMT הוא קיצור ל "Jon Mattaeng" המתורגם לקוריאנית כ-"פשוט טעים", ואכן מדובר באוכל מגוון ואותנטי ובכלל במקום עם אווירה נינוחה ומזמינה.
התחלנו כמנת פתיחה עם כנפיים קוריאניות חריפות - כנפיים אקסטרה פריכות בזכות טכניקת טיגון קוריאנית כפולה בגלייז גוצ'וג'אנג, עם בצל ירוק (32 ₪). הכנפיים פריכות עם חריפות נעימה, העוף עסיסי וטעים. המשכנו עם ראמיון - מרק קוריאני חריף על בסיס ציר עוף וקימצ'י טחון, עם נתחי פרגית בתערובת תבלינים צלויה בגריל, ביצת סויה רכה, באק צ'וי, נבטים, בצל ירוק, 'שערות נורי', אטריות ראמן קוריאניות, עם שומשום קלוי (72 ₪). מדובר בגרסה הגרסה הקוריאנית לראמן, עם מרקם מרענן, מנה מחממת ומנחמת. אהבנו. הבטנו סביב, קהל מגוון מצעירים שבאו לערב מהנה וממשם ממשיכים למסיבה, ומשפחה שבאה ליהנות מאוכל שלא טועמים ביומיום. המקום מעוצב צעיר ומעודכן. המנות זרמו לשולחן, המשכנו עם סלמון צלוי במרינדה מתקתקה, אבוקדו, סלק, מלפפון, לבבות חסה, כוסברה, רוטב סאמג'אנג (62 ₪). קלילות ורעננות בקערה, הסלמון עסיסי ורוטב הסאמג'אנג מוסיף עומק מתובל.
מנה שמתאימה לערב עם כוס יין אדום בצד. שאלנו מה זו המנה עם השם המיוחד ביבימבאפ, וקיבלנו קערה קוריאנית צבעונית מסורתית של אורז חם מתובל בשמן שומשום טהור, ירקות חלוטים - תרד, כרוב סגול, נבטים וגזר, צנון יפני מוחמץ, ביצת עין, בצל ירוק, 'שערות' אצת נורי, שומשום קלוי, רוטב גוצ'וג'אנג חריף, רוטב סאמג'אנג מעושן עם פילה סלמון במרינדה (76 ₪). מנה שמביאה צבע וטעמים מאוזנים, כל ביס מענג בצורה בלתי רגילה, הרגשנו שאנחנו אוכלים בסיאול, ולא סתם משום שהאוכל הוא אותנטי בדיוק כמו בקוריאה הדרומית, ולא אינטרפרטציה ישראלית לאוכל אסיאתי כמו שנהוג במסעדות אחרות. קינחנו במנה מתוקה בונגפאנג - סופגניות בצורת דג במילוי ממרח שעועית אזוקי אדומה מתוקה / קרם ווניל, מוגש לצד קרמל מלוח (38 ₪). קינוח חמוד להפליא, הקרמל מוסיף טאץ' מודרני ומורכב, זה סיום מתוק ומנחם לארוחה נפלאה. ממליצה על המסעדה בחום רב.
המסעדה ממוקמת ברחוב אחוזת בית 3 בתל אביב, ופתוחה כל השבוע בין השעות 12:00 ל-23:00.