אוכל מהיר, חוויה איטית: משאיות האוכל של קיבוץ גליל ים

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('4e5ccabe-5d5d-4479-a6d7-f4ee594502bc','/dyncontent/2024/10/10/401a2658-a8e0-47f5-aa79-d7c6eab34f23.jpg',18570,'באנר כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('4e5ccabe-5d5d-4479-a6d7-f4ee594502bc','/dyncontent/2024/11/25/996d6d63-0bbc-4d0e-99d9-bbc0f0640f86.jpg',18598,'צליח רוטשילד באנר כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('4e5ccabe-5d5d-4479-a6d7-f4ee594502bc','/dyncontent/2024/12/2/ac18fea6-1f04-4cfa-a03b-bd54845a0b34.gif',18716,'שכייני על באנר כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},6],[function() {setImageBanner('4e5ccabe-5d5d-4479-a6d7-f4ee594502bc','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,true,54585,'Image','');},7]]);})

במרחק 20 דקות מרמת גן תוכלו למצוא מתחם פוד טראק שהוא חוויה קולינרית וחברתית

בעשורים האחרונים, משאיות אוכל הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הקולינרי באזורים רבים בישראל ובוודאי בעולם. המראה הצבעוני של משאיות עם עיצוב ייחודי, ומנות מפתות מושך אליו סועדים רבים. אך מאחורי הטרנד העכשווי הזה עומדת היסטוריה עשירה ומעניינת שמתחילה הרבה לפני שחשבו על ה"גורמה" של אוכל רחוב.  

הרעיון של אוכל נייד אינו חדש. כבר במאה ה-17 באנגליה ניתן היה למצוא רוכלים שנשאו עגלות עם מאפים, שתייה חמה ומאכלים פשוטים ברחובות הערים, כשהשיא היה בשנות ה – 20 של המאה שעברה כשמשאיות אוכל מודרניות החלו להופיע סמוך לאתרי עבודה ולמפעלים. הן סיפקו פתרון מהיר וזול לעובדים שרצו לאכול קרוב למקום עבודתם. באותה תקופה, המנות היו בעיקר בסיסיות ונועדו לענות על צרכים תזונתיים ולא קולינריים.  

צילום: מלי אלמלם

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('7afc1df0-6bc9-4eaf-b9eb-e2667a82642e','/dyncontent/2024/11/13/8c3d2753-fd1c-4651-a61f-e798d1fd4a00.jpg',18711,'צבאן באנר כתבה',510,80,true,54586,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('7afc1df0-6bc9-4eaf-b9eb-e2667a82642e','/dyncontent/2024/12/2/ac18fea6-1f04-4cfa-a03b-bd54845a0b34.gif',18716,'שכייני על באנר כתבה',510,80,true,54586,'Image','');},6]]);})

התחייה האמיתית של משאיות האוכל החלה בתחילת שנות ה-2000, כאשר השילוב של יצירתיות קולינרית, עיצוב גרפי וטכנולוגיה חברתית (כמו רשתות חברתיות) הפך את התחום לטרנד עולמי. המגוון הקולינרי הפך בלתי מוגבל: מטאקו מקסיקני ועד פסטה איטלקית, מסושי ועד קינוחים מפוארים – כל אלו מוגשים מתוך משאיות שמטיילות ברחבי הכפרים, היישובים והערים.  

משאיות אוכל הן מזמן לא רק מקום לרכישת מזון אלא גם מוקד חברתי. כזה הוא מתחם האוכל המשגשג בקיבוץ גליל ים, בואכה הרצליה רמת השרון. מתחם משאיות האוכל טובל במרחבים הירוקים ומושך אליו קהל רב. במתחם כמה משאיות אוכל ביניהם: לוניו – פוד טראק פיש אנד צ'יפס; אסייתי אוריינטל אקספרס; הצרפתי – פוד טראק בורגר ,ונונה פורטונה – פוד טראק איטלקי.

צילום: מלי אלמלם

פתחנו בפוד טראק נונה פורטונה עם רביולי ערמונים וגבינות  (65 ₪), הרביולי עשוי היטב, השילוב עם ערמונים מפתיע ומקורי. המשכנו עם רביולי סלק וגבינות (65 ₪), הסלק מוסיף לארומה של המנה, היא משביעה וטעימה. אכלנו גם פיצה ביאנקה פורטובלו – ריקוטה פרסקה, מוצרלה, פטריות פורטובלו עליו מעורסלים בזיליקום ופסטו (59 ₪), הפיצה גדולה ועשירה בגבינות איכותיות, בשילוב מנצח של בצק שמנמן נימוח בפה. משם עברנו למשאית לוניו פיש אנד צ'יפס עם שווארמה דג – נתחי דג ים קצוצים על הפלנצ'ה בג'ירוס יווני, בצל מטוגן, בצל סומק, ריבועי עגבניה ופטרוזיליה, בליווי רוטב טרטר  (55 ₪), מגוון מסחרר של טעמים כשניתחי הדג עשויים בקפידה עם תיבול מאוזן להפליא. כמובן שאכלנו גם את מנת הדגל פיש אנד צ'יפס – אצבעות דג לבן איכותי בציפוי פריך בתוספת צ'יפס ורוטב טרטר (43/62 ₪), מנה להיט, עסיסית עם פריכות מושלמת. משם עברנו לפוד טראק האסייאתי אוריינטל אקספרס, מטבח אוריינטלי מודרני עם אוכל מגוון ועשיר, אכלנו את מנת הניקו באן המפורסמת, לחמנית ענן, מיונז סויה, צ'ילי מעושן ושפונדרה (48 ₪ לשתי יחידות), הבשר עשוי היטב, ומשתלב עם המיונז, מנה אוורירית ופריכה מאוד. כל הבאנים מוגשים עם בצל כבוש ביוזו, צ'ילי פרוס, כוסברה ובצל ירוק. המשכנו עם  נקניקייה יפנית – לחמנייה מאודה, עוף, מיונז יוזו קושו, פיקלז יפנים, שאלוט מטוגן, בצל ירוק, צ'ילי אדום ופוריקקה (42 ₪), מנה מוצלחה להפליא, טעמה של הנקניקייה הודגש על ידי הרכיבים שספחו את טעמה. המשכנו למנת הדגל הגרין קארי (55 ₪), איטריות אודון, קארי ירוק, חלב קוקוס, בצל לבן, פטריות, בצל ירוק נחים על שברי בוטנים עם עוף. מנת תאווה, פשוט תענוג. המשכנו מלאות אבל עם כוח ותיאבון לדחוס עוד אוכל לפוד טראק בורגר הצרפתי קינחנו בהמבורגר מעושן (76 ₪), מנה פופולארית של המבורגר בקר 200 גרם, רוטב צרפתי (איולי חרדל), ארוגולה, מלפפון חמוץ, בצל סגול, ריבת בצל, מעדן אווז מעושן ובצל קריספי, על המנה היו מונחים טבעות בצל שהפכו את המנה למעדן הרבה בזכות הצלייה הנכונה של הבשר שנעשתה במקצועניות, מנה עסיסית ומצוינת. יצאנו מהמתחם עייפים אך לא רעבים. בילוי צהריים נפלא לכל המשפחה.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה