מלחמת הדת ברמת-גן מגיעה לקלפי

$(function(){setImageBanner('2a23054b-b438-4bbc-84c4-18b547d48dd3','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,false,54675,'Image','');})

אחת לחמש שנים נוהרים הפוליטיקאים לבתי הכנסת, לקראת יום הבוחר. ברמת-גן חיה ותוססת המלחמה על הציבור הדתי שמרגיש רצוי במיוחד לקראת הבחירות.
שניים רבים השלישי לוקח, מסתמן כי לאור הקרע בין מר דוד למר ישרים המרוויח העיקרי הוא דווקא מר בן משה.

תמונות באדיבות המצולמים (זור ישרים: צילום סטודיו שדה)

המאבק על ליבם ופיתקם של הבוחרים מגיע לשיאים בימים לפני הבחירות והמגזרים השונים מרגישים כיצד נציגיהם רודפים אחריהם במטרה שיבחרו בהם ולא במתחרים. הציבור הדתי ברמת-גן, שדפוס ההצבעה שלו נחשב לגבוה ביחס לציבור החילוני, הן בבחירות הארציות ובוודאי שבבחירות מקומיות, הופך ליעד עבור המפלגות המגזריות.

אורח החיים של האדם הדתי או המסורתי מתבסס על קהילתיות רבה יותר בהשוואה למגזרים אחרים, אשר באה לידי ביטוי בפעילויות רבות ומתנקזת בעיקר לתפילות יומיות או בסופי השבוע בבתי הכנסת הסמוכים למקום המגורים של כל אדם.

בחמש השנים האחרונות זכה הציבור הדתי ברמת-גן לייצוג של שתי רשימות עיקריות:  "שס" עם שני מנדטים, בראשות עו"ד מנחם דוד ועו"ד זוהר ישרים שהחליף את חיים גלרמן שעזב את העיר, לצד "הרמת גנים עם אביהוא" עם שני מנדטים, בראשות עו"ד אביהוא בן משה ועו"ד חיה מנע.

$(function(){setImageBanner('a2838064-78d3-4c11-b724-8c835c708150','/dyncontent/2024/11/10/79c64022-a4d0-4ec4-bec8-a117365a245a.jpg',18688,'אאורה באנר כתבה',510,80,false,54676,'Image','');})

בבחירות הקרובות ימשיכו להתמודד שני הנציגים המרכזיים, לצד עו״ד זוהר ישרים שהחליט לרוץ בראשות רשימה עצמאית. שלושת הרשימות הן: "מאמינים ברמת גן" בראשות עו"ד אביהוא בן משה, "שס" בראשות עו"ד מנחם דוד ו"הציונות הדתית רמת גן באמונה" בראשות עו"ד זוהר ישרים.

שאלנו את המתמודדים כיצד הם מסכמים את הקדנציה החולפת מבחינת נושאי דת (שכזכור עלו לא פעם לכותרות ברמת-גן) ומה התכניות שלהם לקדנציה הבאה, עבור הציבור הדתי ברמת-גן? 

״מבחינה דתית, הקדנציה האחרונה הייתה הגרועה ביותר שידעה העיר רמת-גן״, פותח אביהוא בן משה. ״האופן שבו אושרה פעילות התחבורה הציבורית בשבת, לצד פתיחת בתי עסק בשבת על ידי חברי מועצה מסוימים וחברי הנהלת העיר באופן אגרסיבי ועם אצבע בעין לכלל הציבור הדתי. בנוסף, חלוקת התקציבים לבתי הכנסת נעשתה בצורה לא שיוויונית ולפי מקורבים. זה נעשה בניגוד לפעילות שלי מול בתי הכנסת, כאשר בתקופה שאני הייתי אחראי על הנושא - דאגתי שכל בית כנסת יזכה לתקציב עירוני באופן שיווני, לכל מקום, שכונה ועדה״. ״באופן כללי״, מוסיף בן משה, ״בקדנציה הקודמת היו הרבה פעילויות לציבור הדתי או אירועים בעלי אופי דתי לכלל הציבור, ובקדנציה האחרונה הם הוזנחו. בתחילת הקדנציה האחרונה, כשעוד הייתי חבר בקואליציה, יצאו בפעם הראשונה כל תלמידי העיר לטיול בחרמון, למעט בתי הספר הדתיים. ברגע שהערתי ונדרשתי לנושא, פוטרתי מהנהלת העיר ולשמחתי לא הייתי שותף לקטסטרופה שהמגזר הדתי עבר. זה לא פלא שיש הגירה דתית גדולה מאוד מהעיר״.

״בקדנציה הקרובה אני מתכוון לטפח את הציבור הדתי בעיר, להחזיר אותם למקום החשוב והראוי להם, להחזיר את הסדר והאיזון בתקציבי בתי הכנסת, להפעיל מחדש ואף להגביר את הפעילויות המיועדות למגזר ובעיקר להשיב לשכונות ולמרכזים את הקהילתיות שנפגעה מאוד בחמש השנים האחרונות. הגאווה להיות דתי ברמת-גן נפגעה. כנ״ל לגבי החינוך הדתי שנדחק בקדנציה הזו ואני מתכוון להחזיר לקדמותו בכל הכוח״.

המתמודד הבא הוא עו״ד זוהר ישרים, ראש רשימת ״הציונות הדתית רמת גן באמונה" שסיפר על פועלו בקדנציה האחרונה. ״כמחזיק תיק הגנים והביטחון, פעלנו לשדרוג ופיתוח הגנים הציבוריים כולל הוספת גינות חדשות ושתילת מאות עצים ברחבי העיר. בתחום הביטחון עיבינו את כיתת הכוננות שהייתה הכי גדולה בארץ עם כ-100 מתנדבים. בנושאי דת, המחלקה לתרבות תורנית ויהודית עבדו בסך הכל בסדר. הבעיה הנתונה לפתחנו היא שמסורת ישראל הודרה מהמרחב הציבורי בעיר. בקדנציה הבאה אני מתכוון  להיות גורם משפיע בקבלת ההחלטות של העירייה ולחזק את מסורת ישראל והצביון היהודי במרחב הציבורי״.

״בחודשים האחרונים ראינו את עם ישראל בתפארתו״, ממשיך ישרים. ״ראינו את חיילי המילואים המסורים יוצאים מן הבית בלי לשאול שאלה, ואת הנשים והילדים מחכים ונותנים גב מדהים. ראינו עשרות אלפי מתנדבים מסייעים בחזית ובעורף. אין מי שלא סייע במשהו - באריזה, בנסיעה, בניחום אבלים או בביקור פצועים. כולנו ביחד. מחלוקות יש הרבה. לא צריך לפחד ממחלוקות - אם מנהלים אותן נכון הן בונות ומחזקות אותנו. אבל תמיד צריך לזכור ששני הצדדים החולקים - הם שני צדדים של עם אחד״. 

כבר בתחילת הקמפיין שלנו בחרנו את הסלוגן "באים בטוב" שמייצג את מה שאנחנו מבקשים לעשות. אנחנו לא רוצים להתנגח באחרים ולא מבקשים לצעוק מהצד - אלא מבקשים לפעול, בשיתוף פעולה פורה, עם כלל תושבי העיר, כדי להפוך את עירנו למשגשגת יותר, נעימה יותר ומסורתית יותר״.

״יש דברים שלא נעלמים מהעין״, פותח עו״ד מנחם דוד את השיחה. ״אני הייתי היחידי שנלחם במועצה נגד הסבבוס שנעשה בניגוד לרצוני. הרב ניסן היה היחידי שהגיע לשתי ישיבות מועצה וניסה בכל כוחו לבטל את הסבבוס״.

״מצד שני״, הוא ממשיך, ״בכל חודש אנחנו מקיימים עשות פעילויות תורניות, לצד פעולות כמו חלוקת סלי מזון בחגים ובשוטף למשפחות נזקקות בעיר. בשנים האחרונות ערכנו ארוחות ראש השנה וסדרי פסח למאות תושבים - קשישים, אמהות חד הוריות, אנשים ללא משפחות, יולדות שלא הייתה להן אפשרות לבשל לפני החג ועוד. ערכו פעילות ענפה של תרבות תורנית וסייענו לעמותות ולמדרשות לקיים פעילויות לכל אורך השנה. בנושא בתי הכנסת, השקענו מיליונים בשיפוצים, דרך קול קורא כשהכל נעשה באופן תקין וחוקי, בשונה משנים עברו. כמו-כן אנחנו שמים דגש על נושא הגמ״ח אותו מנהל ביד רמה הרב שמריהו יחד עם משה רביבו. אני הייתי מהדוחפים לקדם את המיזם, בזמנו זה היה ״בזכות״ הקורונה שמנעה מאיתנו לקיים אירועים, ואת התקציב ניצלנו לרכישת סוכות למתחתנים ולהבדיל אוהלי אבלים ועוד ציוד רב שמשמש את כל תושבי העיר״.




$(function(){setImageBanner('da6f912f-a240-46e0-a1be-0d8192286015','/dyncontent/2024/11/14/66dd237a-3af5-47b2-8761-9d32fb6a7054.jpg',18716,'שכייני על באנר כתבה',525,78,false,54677,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה