פסטה עוף ופטריות קרמית

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('f0e387a0-c3da-4be8-9bbc-8ed29f460447','/dyncontent/2024/11/10/79c64022-a4d0-4ec4-bec8-a117365a245a.jpg',18688,'אאורה באנר כתבה',525,78,true,54205,'Image','');},5],[function() {setImageBanner('f0e387a0-c3da-4be8-9bbc-8ed29f460447','/dyncontent/2024/12/23/ac079ce5-e38c-460b-9b77-44efead6a7ad.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,true,54205,'Image','');},7]]);})

סטודיו TEKA

רכיבים:

 

- שמן זית כתית

$(function(){setImageBanner('d23eb38d-595a-49d9-ada4-3702a657cf03','/dyncontent/2024/12/2/ac18fea6-1f04-4cfa-a03b-bd54845a0b34.gif',18716,'שחייני על באנר כתבה',510,80,false,54206,'Image','');})

- 4 ירכי עוף ללא עצמות

- 2 בצלי שאלוט

- שן שום אחת

- 200 גרם שיטאקי

- 250 גרם פסטה

- 130 מ"ל יין לבן

- מלח

- פלפל

- 1 ליטר ציר עוף או ירקות

- גבינת פרמז'ן טבעונית

- פטרוזיליה

 

הוראות הכנה:

 

קוצצים את השום והשאלוט דק, פורסים את הפטריות וחותכים את העוף לקוביות.

מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים תוך ערבוב את השום והשאלוט עד להזהבה.

 

לאחר מכן מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהשוליים מזהיבים. יוצקים יין לבן ומצמצמים. בינתיים, מחממים שמן על אש גבוהה במחבת פסים ומטגנים את העוף קלות כשהמחבת חמה מאוד. מניחים את העוף בצד.

 

כשהפטריות מוכנות, מוסיפים 1/3 מהציר שלהן לפסטה ומערבבים ממש כמו שמכינים ריזוטו.  כשהנוזל מתאדה כמעט לגמרי, מוסיפים עוד 1/3 ממנו לפסטה וחוזרים על הפעולה עד שהציר נספג לגמרי.

 

כשנותרו חמש דקות לבישול הפסטה, מוסיפים את העוף ומערבבים, וממשיכים בבישול עד שהעוף והפסטה מוכנים. מכבים את האש, מפזרים גבינת פרמז'ן טבעונית מלמעלה לפי הטעם ומערבבים עד לאיחוד הרוטב.

 

מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה