מתכונים טבעוניים לחג השבועות

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('9ae901ae-50a2-469c-b938-8e8ef01ddba1','/dyncontent/2024/6/10/6f66c86e-5ab0-4a09-9a1d-f7033494c774.jpg',18026,'שבירו אייטם כתבה',525,78,true,54205,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('9ae901ae-50a2-469c-b938-8e8ef01ddba1','/dyncontent/2024/8/19/432e9b79-d84c-4b57-ae49-d3ae3f96fe84.jpg',18306,'אלמוג באנר כתבה',525,78,true,54205,'Image','');},15]]);})

למתכון לפשטידת ברוקולי, פיצה מבצק כרובית טבעונית וגביניות שטעימות אפילו יותר מאשר במאפייה!
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר

פשטידת ברוקולי-באדיבות רויטל אדמוני

פשטידת ברוקולי בהפתעה
 

המצרכים:

350 גרם ברוקולי טרי

1/2 כף שימרי בירה

170 גרם טופו משי (חצי חבילה)

כפית מלח הימאלייה

קורט פלפל שחור

10 מ"ל שמן זית

200 גרם קמח כוסמין מלא (2 כוסות חד"פ)

חופן זרעי דלעת

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הברוקולי עד להתרככות. מסננים.

2. טוחנים בבלנדר את הברוקולי עד לקבלת מחית חלקה.

3. מערבבים בקערה את מחית הברוקולי יחד עם כל מרכיבי הפשטידה עד לקבלת בלילה אחידה.

4. משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים את הבלילה פנימה

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות

6. מצננים לפני האכילה.

 

*ניתן לקשט עם זרעי דלעת מעל הפשטידה.

 

פיצה מבצק כרובית-באדיבות רויטל אדמוני

פיצה מבצק כרובית טבעונית

המצרכים לבצק:

קילו כרובית טרייה

כפית מלח הימאלייה

75 גרם קמח עדשים כתומות

קורט פלפל

כפית שמן זית

20 גרם קמח תפוחי אדמה

 

המצרכים לרוטב:

4 עגבניות טריות

כפית מלח הימאלייה

2 כפות גדושות של רסק עגבניות

קורט פלפל

קורט סוכר

2 בצל לבן יבש

5 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

חופן בזיליקום ואורגנו טריים

2 כוסות מים

 

מעל לרוטב:

גבינה צהובה טבעונית

 

 

אופן ההכנה:

1. טוחנים את פרחי הכרובית בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה.

2. סוחטים מנוזלים את מחית הכרובית בשקית בד (490 גרם אחרי סחיטה)

3. מעבירים את מחית הכרובית לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן.

4. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אחד.

5. משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפייה ומורחים מעל הבצק את שמן הזית.

6. מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות למשך רבע שעה.

7. מחממים שמן זית במחבת.

8. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות בשמן.

9. מגרדים את העגבניות הטריות ומוסיפים למחבת עם הבצל המטוגן.

10. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים להרתחה.

11. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק האפוי ומפזרים מעל הרוטב את הגבינ"צ המגורדת.

12. מכניסים שוב לתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך 10 דקות

 

*ניתן להניח מעל הרוטב תוספות לפי הטעם: בצל, פטריות, זיתים וכו'.

 פסטה ברוטב אלפרדו טבעוני-באדיבות רויטל אדמוני

 

פסטה ברוטב אלפרדו (טבעוני)

המצרכים

1 בצל גדול

4 כפות שמן זית בכבישה קרה

1 סלסלת פטריות שמפניון לבנות

1 סלסלת פטריות שמפניון חומות

1 קופסת קרם קוקוס

1 קופסת חלב קוקוס

מלח הימאלייה ופלפל לפי הטעם

חבילת פסטה (מלא, כוסמין)

 

 

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן בסיר.

2. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן.

3. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.

4. שופכים פנימה את חלב הקוקוס וקרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים לפי הטעם.

6. מבשלים על אש קטנה למשך רבע שעה.

7. בסיר נפרד מבשלים במים רותחים פסטה מקמח מלא מהסוג שאוהבים (פנה, טורטליני, פטוצ'יני, ספגטי וכו').

8. כשהפסטה רכה מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים.

9. מגישים עם הרוטב מעל הפסטה.

 

הצעת הגשה: 5 דקות לפני סיום בישול הרוטב אפשר להוסיף פרחי ברוקולי.


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e6cb88ee-c97c-4589-a848-5807f6fe812e','/dyncontent/2024/6/27/d6979ba6-967e-4d08-874c-ac9f70f2532f.gif',18096,'ביסטרו אייטם כתבה',525,78,true,54207,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e6cb88ee-c97c-4589-a848-5807f6fe812e','/dyncontent/2024/7/18/1f5c5252-df36-471b-b737-52b565c3be02.jpg',18195,'מרכל לכל אייטם כתבה',525,78,true,54207,'Image','');},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה